Jun 11th

11. juni: Bafana Bafana

11. juni: Bafana Bafana

Endelig! Etter 7 uker på veien, og The Final Goal i sikte skulle vi endelig få oppleve kick off av fotball VM 2010. Våre Sør Afrikanske venner hadde lagt alle forholdene til rette for at vi skulle fa en fantastisk dag, og hvor alle våre forventninger ble innfridd

For en gang skyld hadde vi en rolig morgen. Vi rakk en tur innom et lokalt kjøpesenter for å kjøpe present til vårt fantastiske vertskap, før vi stilte klare og fulle av forventninger til kick-off kl. 13.00. Åpningsseremonien startet kl. 14.00 og kampen kl. 16.00.

Vi var superklare for dagen. ETS hadde valgt sitt favorittsted som arena for dagens event. I og med at kriminaliteten er superhøy var det viktig å være et sted hvor sannsynligheten for å bli ranet var liten. Vi kom til restauranten Rapsody kl. 13.00, plantet det norske flagget på bordet og fikk raskt servert lunsj.

Etter hvert begynte lokalet å fylles opp og kl. 14.00 under åpningsseremonien var det stinn brakke. I løpet av 2 timer økte stemningen og trykket betraktelig, det var folk ute, inne, i gatene, overalt. Stemningen var høy, nasjonalsangen ble spilt, våre venner felte noen tårer og med et brak var kampen i gang.

Stemningen var elektrisk, flere hundre par øyne stirret besatt på Tv-skjermene og fulgte hver minste bevegelse til Bafana Bafana, og når Sør-Afrika scoret etter 57 minutter stod hele restauranten, Johannesburg og Sør-Afrika på hodet. Det var ikke vanskelig å bli revet med, vi heiet på Bafana Bafana like mye som vi hadde heiet på alle fotballkamper til sammen i The Final Goal sine totale 147 år.

Pausen kom, gaven vi hadde kjøpt i løpet av dagen ble overrakt våre venner til stor applaus, og pausen gikk. Litt over midtveis i annen omgang kom kald-dusjen.

Mexico scoret og det ble bom stille i restauranten, men med godt hjulpet av 15 servitører som løp som stikkballer økte stemningen betraktelig utover omgangen.

Og spesielt når Bafana Bafana hadde et stangskudd i det 89 minutt var desibelnivået like høyt som på en rocke-konsert.

Kampen sluttet 1-1. Våre venner var fornøyd med resultatet, og laget sitt. Klokken var 18.00, og festen fortsatte. Vi ble på restauranten utover kvelden. Stedet var proppfullt av Sør Afrikanere, Australiere, Portugisere, Tyskere og andre nasjonaliteter som sammen feiret denne fantastiske kvelden.

Både 1-1 resultatet, men også åpningen av VM. Et VM vi også skulle få være en del av i dagene fremover.
Etter 11 timer på restauranten tok vi oss hjem med hodet fult av inntrykk, øresus, og en kveld vi vil huske for evig tid.

Comments