May 16th

16. mai: Klargjøring for 17. mai

16. mai: Klargjøring for 17. mai

Vi våknet opp for første gang på lenge uten å kjenne varmen eller solen prikke oss i ansiktet. Vi er på 2000 meters høyde. Dagen i dag har vært tilegnet klargjøring for 17. mai og turen videre.

Vi brukte formiddagen til en båttur på Lake Tana som er kilden for den blå Nilen. Vi besøkte 3 klostret som fremdeles i dag er bebodd av munker, men åpen for turister deler av dagen.

Ole Geir som har sjømannsblod i årene speidet etter flodhester, men lykkes ikke med å finne de. Det gjorde heller ikke guiden vår.

Klostrene ble bygget på forskjellige øyer og langs bredden av Tana sjøen på 12 og 1300 tallet og har vært bebodd av munker siden da.

Tana sjøen ligger på ca. 2000 meter over havet og langs innsjøen er det et yrende liv. Det var fristende å ta seg et bad, men sjøen er full av parasitter som kan medføre alvorlige sykdommer. Synd, der den ligger svært idyllisk til.

Den enste muligheten for å komme til flere av klostrene er med båt. I flere av klostrene har heller ikke kvinner adgang.

Vi tilbrakte dagen sammen med en svensk professor som jobber på Universitet i Bahir Dar. Hans har vært her i 8 uker og hadde mange gode tips og historier fra Bahir Dar og Etiopia for øvrig. Blant annet kunne han fortelle om at månedslønnen for sjefskokken på hotellet vi bor på er ca 400 Birr i måneden, noe som tilsvarer ca. 200 kroner måneden. Det setter tingene litt i perspektiv.

Etter tjære opplevelsen på grensen brukte vi deler av dagen på å få bilen vasket, både utvendig og innvendig. Det er umulig ikke å bli påvirket av den fattigdommen vi ser rundt oss.

Dagens bilvask var en selsom opplevelse på flere måter. Bilen ble umiddelbart omgitt av tiggende barn som ønsket å hjelpe til og vi endte opp med å betale mer til barna enn bilvaskeren.

I tillegg ble det meste av klærne våre vasket. Deilig å kunne starte dagen i morgen og ferden mot Kenya med ren bil og rene klær.
Kvelden ble brukt til oppdatering av bloggen, mailer til venner og kjente, og oppdatering av nyheter hjemmefra.

I tillegg brukte vi en del tid på planlegging av turen videre. Afrika blir fortsatt mindre og mindre, og slik det nå ser ut vil vi bruke 3 dager til grensen til Kenya.

Deretter går turen videre til Nairobi og Arusha. Fra Arusha står Nasjonalparkene Serengeti eller Ngorogoro høyt på listen. I tillegg frister Zanzibar oss voldsomt. Deretter går ferden videre til Victoria Falls, og Okavanga Deltaet for videre til Sør Afrika. Men som vi vet av erfaring kan alt skje og planer kan endres.

Gratulerer med morgendagen!

Comments