May 23rd

23. mai: Forelsket

23. mai: Forelsket

Hun kom duvende mot meg en varm sommerdag langt inne i Omo dalen i Sør Etiopia. Solen stod lavt på himmelen og jeg så henne i silutt på lang avstand, høy, slank og vakker.

Hun beveget seg sakte mot meg, fast og bestemt i bevegelsen, uten noen form for nøling. Jeg studerte henne der hun kom glidende mot meg, og tenkte at jeg var utrolig heldig som hadde blitt kjent med henne og fått lov til å tilbringe så mye tid sammen med henne disse deilige sommerdagene i mai og juni. Jeg opplevde at jeg kjente henne og hun kjente meg, og vi var som ett.

Hun stoppet langs kanten av veien, ventende, murret litt før hun ble helt stille. Jeg ga henne et forsiktig lett og ømt kjærtegn, hun inviterte meg inn, jeg aksepterte og satte meg inn bak rattet og hun tente umiddelbart. Sammen dro vi ut på savannen på vei mot nye eventyr.

Bilen vår er en Toyota Landcruiser HZJ 78 2001 modell, og for å være helt krystall klar. Dette er en fantastisk bil som tar seg frem overalt, uansett. Etter 3 uker og 9000 km på veien har vi brukt den under all slags forhold og den har aldri sviktet oss. Utover et snorkelfestet som løsnet har vi hatt absolutt ingen problemer. Det eneste som vi har gjort så langt er å fylle på 1 liter olje etter 9000 km kjørt. Takk Toyota for at dere har produsert en så fantastisk bil som fungerer utmerket på motorvei, på landevei, på krøtterstier, utenfor vei, og delvis under vann. Bilen leverer alltid, uansett forhold.  Og vi har virkelig kjørt den under alle forhold, og det mest imponerende av alt er at vi kun 2 ganger har hatt behov for å koble inn 4×4, og det var på krøtterstier som ikke engang er avmerket på detaljerte kart over området vi var inne i.

Utover det rent mekaniske er bilen utstyrt med totalt 250 liter diseltank noe som gjør at vi kan kjøre ca. 150 mil uten å fylle drivstoff. Bilen har også en 120 liter vanntank som gjør at vi er uavhengig av vanntilførsel på mange dager. I tillegg er det overnattingsmuligheter for 3 personer i bilen. Dette kombinert med primus og medbrakt mat gjør at vi kan legge ut på hvilken som helst tur vi vil, og med to reservedekk, kompressor og en bil som aldri svikter gjør at vi kan legge ut på turer hvor det er flere dagsmarsjer til nærmeste sivilisasjon. Og prikken over i-en er vårt kjøleskap som gir oss kaldt drikke uansett om gradestokken kryper over 40-50 grader inne i bilen. Vi føler oss utrolig priviligerte.

Og nå skal vi på safari!

Comments