May 24th

24. mai: Kjærlighet må vedlikeholdes

24. mai: Kjærlighet må vedlikeholdes

Etter nesten 4 uker på veien var tiden moden for å ta en pust i bakken med vedlikehold av bil og planlegging av ferden videre.

The Outpost Lodge som vi ble anbefalt av Beate viste seg å være et deilig sted. Her var det store rom, deilige sittegrupper, rene dasser og rask internett-tilgang.

Vi hadde snakket med Beate i Wild Tracks dagen før og avtalt møte på hotellet kl. 09.00 for å høre hva vi kunne få til vedrørende safaritur til Serengeti og Ngorogoro.

Takk til vår bloggvenn Rolf Vaglid som satte oss i kontakt med Beate. Beate stilte kl. 09.00 sammen med guiden Humphrey som er en erfaren Safariguide. Vi ble enig om at vi bruker egen bil, har med oss Humphrey som guide og setter kurs mot Serengeti i morgen tidlig. Planen er å bruke 4-5 dager i nasjonalparkene, med overnatting både ute i bushen, og et par netter i lodger inne i parkene.

Vi avsluttet møte, Humprey ble med Ole Geir og Bjørn for å fixe bil, penger og myggmiddel. Ole Petter ble igjen på hotellet for å oppdatere bloggen.
Etter nesten 11.000 km på veien og eksemplarisk oppførsel fra vår Toyota Landcruiser HZJ 78 var tiden moden for å gi noe tilbake. Vi hadde bestilt full overhaling av bilen i Arusha. Det ble skiftet olje, oljefilter, luftfilter, diselfilter og foringene på styrestagene. Batterivæske, servovæske, bremsevæske, tennplugger osv ble sjekket.

I tillegg ble alle skruer, bolter, foringer og løse deler tightet til og smurt.

Og som en påskjønnelse til damen ble hun utstyrt med 4 splitter nye dekk. Vi har nå gått fra MT/R (Mud Terrain) til AT/R (All Terrain). Store deler av dagen ble brukt til fixing av bilen og til tider var det 5 mekanikere som samtidig skrudde på bilen. Og for at hun ikke skulle få pustebesvær ble damen utstyrt med ny snorkeltopp, en slankere og mer elegant topp som kler damen i større grad.

Bilen fremstår nå som faster og mer kompakt enn noen gang og er klar for nye utfordringer blant ville dyr i Ngorogoro og Serengeti. Prisen vi betalte når vi ser bort fra delene var 100 kroner totalt for jobben!

Resten av dagen ble brukt til å klargjøre for safarituren.Vi gleder oss til de neste dagene.

Comments