Apr 28th

28. april: Endelig avreise

28. april: Endelig avreise

Onsdag kl. 20.08 forlot kjerra eventyrplassen i Ullevål Hageby etter et fantastisk avskjedsarrangement med stort oppmøte og nysgjerrige tilskuere.

Vi takker alle for oppmøte på plassen. Vi setter stor pris på all omtanke og alle lykkeønskninger vi fikk. Takk også for alle gaver. Bøker, hengekøye, godt drikke, diverse mat og en gammelost fra den eldste som holdt en gripende tale. Det kommer godt med på turen. Vi takker også for invitasjon til 17. mai feiring på den norske ambassaden i Khartoum. Det gleder spesielt Bjørn seg til, da han har med seg hvit skjorte!!!!

Vi synes det også var spesielt hyggelig at den Sør-Afrikanske Ambassadøren og hennes første sekretær tok seg tid til å støtte oppunder vårt avskjedsarrangement.
Videre tok Dagen, Akersposten og Viasat 4 sine intervjuer, bilder og film.

Baker Samson stilte med avskjedskake dekorert med The Final Goal logo og det norske og Sør Afrikanske flagg. Kaken falt i god smak hos ambassadøren og hun inviterte oss kontant på middag etter at vi kommer tilbake.

Deretter ble det holdt flere taler av afrikafarerne og medlemmer av Eventyrplassens Vannførelag.

Til slutt satte afrikafarerne seg i bilen, tok en æredsrunde på Eventyrplassen hvor den ble velsignet og dusjet i Eventyrvann.

Deretter svingte kjerra ut på Eventyrveien og satte kursen sørover.

Etter avreise har vi kjørt non-stop, sovet på skift og hatt korte pauser. Alt fungerer slik det skal. Bilen med sine 3,5 tonn oppfører seg eksemplarisk på veien så lenge vi holder oss under 120 km i timen. GPS-en styrer oss i riktig retning, selv om den prøvde å lure oss til å ta fergen fra Sverige til Danmark istedenfor broen.

Første pit stop var nære Frankfurt hvor tankene slukte 250 liter med diesel. Stemningen i bilen er svært god, humøret er på topp og alt fungerer 100% slik vi forventet det… så langt.
Etter 150 mil og 24 timer på norske, svenske, danske, tyske, og Østerriske veier fant vi i går kveld et hotell i Bodensee i Østerrike og tilbrakte natten der. Nå er det fredag morgen og turen går snart videre til Genova.

Dagens etappe blir relativt kort, ca 45 mil. Det er også mulig å se hvor vi er til enhver tid befinner oss ved å gå inn på fanen ”her er vi” i menyen øverst på denne siden.

Comments