May 27th

29. mai: Panserprat

29. mai: Panserprat

Dagen idag ble brukt til å forflytte oss fra Ngorogoro til Arusha. Der tok vi igjen inn på The Outpost Lodge hvor vi skulle være i to dager før vi reiste til Zanzibar.

Vi stod som vanlig opp tidlig, da vi måtte være ute av parken før kl. 10.00, og vi hadde 2 timer å kjøre før vi var ute av parken.

Alle disse dagene i Ngorogoro og Serengeti (og i og for seg på hele turen), har vi hver gang vi har stoppet kommet i prat med både lokalbefolkningen og utlendinger. Bilen tiltrekker seg oppmerksomhet hvor vi enn er og med kartet på panseret er de ikke sjelden vi har mellom 10-20 personer foran bilen, hvor vi forteller og forklarer hvor vi har vært og hvor vi skal.

De fleste er kun på korte besøk i landene vi kjører igjennom og er mektig imponert over at vi har kjørt helt fra Norge og hvor raskt det har gått.

Etter 3 stopp på vei ut av Ngorogoro med panserprat hver gang, satte vi kursen mot Arusha som vi ankom midt på dagen. Vi kjørte Humphrey hjem og ble invitert på kaffe og lunch hjemme hos han. Humphrey bor ca. 20 minutter unna Arusha i et vakkert og frodig området, rett i nærheten av Beate som hadde organisert turen til Serengeti for oss.

Beate og familien hennes skulle vi besøke to dager senere, så etter en rask lunch kjørte vi tilbake til Arusha og tok igjen inn på The Outpost Lodge, som vi virkelig kan anbefale for overnatting i Arusha.

Resten av dagen brukte vi til å finne oss til rette på Outpost, spiste middag og blogget litt. Ole Petter kom i kontakt med Lotte som også bodde på Outpost. Lotte er dansk og tidligere junior europamester i Badmington. Lotte jobber som event sjef for det danske badmington forbundet, men også som frivillig på et barnehjem utenfor Arusha, hvor hun har vært flere ganger. Tilfeldigvis hadde vi med oss et badmingtonsett i bilen (gitt som gave av sekretærene til Ole Geir før avreise) og Ole Petter var ikke sen med å utfordre henne på plenen utenfor hotellet. Og det gikk som forventet, eller for å sitere fru Brundtland. ”Det er typisk norsk å være best”. Sorry Lotte!

Vi tok en tidlig kveld. Morgendagen hadde vi tre viktige oppgaver vi skulle gjennomføre. Vask og stell av bilen (bilen var igjen full av støv), oppdatering av de siste dagers hendelser på bloggen samt forberedelse til Zanzibar.

Comments