May 4th

4. mai: Overlappende kart

4. mai: Overlappende kart

Etter 2 dager i Libya var vi ganske lei av Gadaffi, oversukret kaffe, mye tørke og gamle ruiner. Etter nærmere studie av våre to afrikanske kart viste det seg at vi hadde overlappende kart så Afrika var plutselig mindre enn vi trodde.

Vi kidnappet guarden vår, bunkret opp bilen med mat og drikke og satte kursen for Egypt. Guarden var litt usikker på planen vår, men etter en time med psykiateren forstod han at vi hadde et litt annet tidskjema enn han og repliserte tørt, ”Where there is a will there is a way”. Flott sa vi og satte klampen i bånn mot Egypt, hvor vi krysset grensen 5. mai kl. 14.00, etter 164 mil gjennom Libya på 1,5 døgn. Vår konklusjon er at det som kjent ikke er lengden det kommer an på. Med et tidskjema som vårt er det ikke noe problem å kjøre inn et døgn! Per i dag ligger vi derfor 1 døgn foran planen og Afrika blir mindre og mindre. Ikke skjønner vi hvorfor Afrika er på to kart. Dette burde få plass på ett.

Planen er nå å være i Aswan lørdag morgen. Da har vi en avtale med Mr. Salah på hans kontor kl. 08.30. Mr. Salah er vår mann i Aswan som vil sørge for at bilen kommer med på lekteren og vi kommer med på båten. Går alt etter planen er vi i Sudan neste onsdag.

Comments