May 6th

6. mai: 3 trøtte fyrer

6. mai: 3 trøtte fyrer

Vi ble vekket etter 3 timers søvn av Ole Geir med videokamera og klar for ny dag. Vi bunkret opp med diesel, (1 kr pr. liter) vann og cola og satte kursen mot Hurghada, et feriested ved Rødehavet rett vest for Sinai. Planen var å nå Luxor i løpet av dagen, 60 mil fra vårt overnattingssted og noe lengre sør enn Hurghada.

På veien mot Hurghada oppdaget vi at vi hadde snorkel-problemer. Det viste seg at festet til syklonsnorkelen hadde brukket, noe som gjorde at snorkelen ikke lengre var festet godt nok til bilen. Igjen ble Gaffa-tape løsningen. Etter en kjapp tapejobb var snorkelen igjen klar for flere mil.

Bjørn trykket klampen i bunn og etter noen mil ble vi vinket av veien av politiet.

Radarkontroll! De mente at vi hadde kjørt i 125 km i timen i 110 km fartsgrense. Vi stusset litt over det, da vi kun en gang tidligere har hatt kjerra over 125 km/t og det var i super nedoverbakke, med lite diesel og dermed mindre vekt, ett eller annet sted i Tyskland. Heller ikke her synes vi det var et godt egnet tidspunkt å diskutere sannheten i fartsregistreringen og betalte boten på 150 Pund (140 NOK) med en viss stolthet.

5000 km hjemmefra passerte vi rett før Hurghada. Hurghada trodde vi alle var en hyggelig liten landsby ved rødehavet. Det viste seg at dette var totalt skivebom. Hurghada er en kjempeby, fylt med russere, hviterussere, albanere, og andre nyrike fra Øst-Europa.

Det vi var på jakt etter var et bad i Rødehavet, en ren dass, et godt måltid, en strandsol som vi kunne sove på og en øl etter 3 dagers tørke i Libya. Listen var derfor relativt lav i forhold til valg av sted. Vi svingte inn på et Las Vegas lignende hotell resort. Tilbrakte 4 timer der og fikk alle våre ønsker oppfylt.

Vi fortsatte mot Luxor og etter litt surr i Luxor, fant vi et svært hyggelig hotell. Vi ankom hotellet ca. kl. 22.00. Fikk dusjet, spist middag og stupte i seng ved 01.00 tiden.

I morgen blir vi hentet kl. 07.00 for å reise inn til kongens dal og se på gravkammeret til blant annet Tutankhamon. Vi kjenner at vi beveger oss sørover. Det blir varmere og varmere. Takk til kulesetene vi kjøpte på en bensinstasjon i Tyskland. Gjør at vi ser noenlunde anstendige ut etter mange timer i klam og varm bil.

Når det gjelder kjerra har den oppført seg eksemplarisk. Vi trodde vi hadde problemer en stund i Libya, da bilen trakk voldsomt til høyre. Flere teorier ble lansert. Vi var innom både skjev forstilling, ujevnt dekktrykk og kraftig sidevind før Ole Geir satte seg bak rattet og med sine helende hender forsvant problemet like fort som det oppstod. Når det gjelder snorkelen, satser vi på å få hjelp i Luxor til å feste den.

Utover det går kjerra som en klokke. Diesel forbruket har vi nå fått kontroll på, og vi mener det ligger rett under 2 liter pr. mil, noe som gjør at vi kommer ca. 150 mil på fulle tanker. Ikke så viktig å vite dette i Egypt, da det er lett å få tak i diesel og literprisen er ca. en krone. Viktigere å vite dette i Sudan da det er lengre mellom tilgang på drivstoff av bra kvalitet.

Når det gjelder trafikken i Egypt er dette et kapittel for seg selv. Vi har aldri opplevd maken. Bilkjøringen i Egypt overgår selv bilkulturen i Libya som vi tidligere har omtalt. Vi trodde vi hadde sluttet med å bli overrasket over bilkulturen her i landet, men i går kveld ble vi allikevel det. Da ble Ole Geir mens han var ute og gikk, nesten påkjørt av en bil hvor sjåføren var en 7-8 åring som stod i bilen for å kunne kjøre den. Vi konkluderte med at øvelse ikke nødvendigvis gjør mester.

Og i morgen skal vi til The Valley of the Kings i Luxor. Sov godt!

PS: P4 innslaget fra avreisedagen som ble sendt på lørdag 30. april finner du under fanen “media” øverst i menyen ved siden av om deltakerne.

Comments