May 8th

8. mai: Nerver i helspenn

8. mai: Nerver i helspenn

Denne dagen var en avgjørende dag for oss, en form for klimaks på turen så langt. Alt vi har gjort så langt av tidsplanlegging har vært rettet inn mot denne dagen og møte med Mr. Sahla, da det er kritsik viktig for oss at både vi og bilen får plass å på fergen/lekteren som skal ta oss til Sudan. Båten går bare en gang i uken og vi har hørt om folk som har blitt værende i Aswan i både 2 og 3 uker i påvente av å komme med båten.

I forkant hadde vi gjort en avtale med Mr. Sahla om å møte han på hans kontor kl. 08.30 denne lørdagen. Dette møte er et resultat av en henvisning fra den Sudanske ambassaden i Oslo til Mr. Waleed Arafat som igjen har henvist oss videre til Mr. Sahla.

Vi stod opp relativt tidlig og var på The River Nile Company kl. 08.00. Der fikk vi vite at Mr. Sahla ikke ville være tilstede før kl. 09.30. Vi kom tilbake på dette tidspunktet og satt og ventet på Mr Sahla. Mens vi satt der kom det flere Afrika Overland grupper. Det var en engelsk gruppe som kjørte i 2 biler, og ikke minst var det Carlos og gjengen hans, som hadde kjørt fra Portugal den 24. april. Carlos er en meget fargerik person.

En lett blanding av kaptein Sabeltann og faren til Pippi Langstrømpe. De bruker all sin fritid og penger på å følge det portugisiske fotball landslaget. Har vært på både VM i 2002 og 2006 og nå skal de til Sør-Afrika. Bilen de kjører er en 30 år gammel lastebil, rikt dekorert med bilder, billetter, skrift og bilder av spillere. Bilen er fullstappet med vin og øl, og vi ble umiddelbart invitert på snaps og baccalau.

Vi ser frem til underholdningen ved ankomst i Sudan og den offentlige piskingen for bryting av alkoholforbudet i Sudan. Gutta er noen trivelige fargeklatter og vi kommer helt sikkert til å ha mye med de å gjøre videre på reisen.

Mens vi satt å snakket med Kaptein Sabeltann kom omsider Mr. Sahla. Mr. Sahla er det nærmeste man kommer gud når det gjelder fergen. Han er helt sjef, og det var viktig å holde seg inne med han. Vi var først i køen så vi ble vinket inn på hans kontor. Mr. Sahla kastet et blikk på vår fargerike venn fra Portugal iført åpen skinnvest, ringer i øret og bandera rundt hodet og ble sporenstreks sendt i bilen for å skifte.

Det viste seg etter hvert at Mr Sahla var en hyggelig fyr, litt morgengretten, men tødde opp etter hvert. Vi kom godt overrens og fikk prima service. Mr Sahla ga oss GPS koordinatene til Trafic Court og Trafic Police og sendte oss på dør. Etter 2,5 bilkjøring med Kaptein Sabeltann sin lastebil på slep kom vi tilbake til Mr. Sahla. Etter en halvtime på hans kontor var alt ordnet og vi hadde utrolig nok sikret oss både billetter til oss og til bilen. Betalte ca NOK 3000 for det hele, og to av billettene var til og med på første klasse. Spent på hvordan det er…?

Oppildnet av dagens hendelse og at Leeds United rykket opp fra League One, fant vi en restaurant med alkoholservering, hvor vi tilbrakte resten av dagen.

Comments