May 9th

9. mai: Snorkel- og geitostproblemer

9. mai: Snorkel- og geitostproblemer

Dagen var en utpreget fixe dag. Snorkelen skulle fixes, vi skulle starte med malaria-tabletter, tøy skulle vaskes, utstyr og klær skulle kjøpes inn, samt forbrede oss til 17 timers båttur i ekstrem varme og 3 dager uten bil.

Vi startet dagen med en tur til Fixing Garage!!!!? Som ble anbefalt av en lokalkjent. Vi hyret inn mannen og kjørte til stedet. Verkstedet var en blanding av gårdsbruk, smie, cafe og verksted. Nødvendig utstyr var ikke tilgjengelig, men det ble straks kjøpt inn til formålet.

I og med at stedet var fult av geiter synes Ole Geir det var en god ide å tilby medbrakt Geitost fra Norge. Konsistensen på geitosten var noe tvilsomt, da kjøleskapet hadde vært avslått i 2 dager. Ostehøvel ble funnet fram, og geitosten som holdt ca. 45 grader ble tilbudt. Interessen var noe laber til å begynne med, men etter at Ole Geir hadde prøvesmakt ble de mer interessert.

Kan nevnes i denne sammenheng at Ole Geir har følt seg litt uggen i magen utover dagen, så nå har Bjørn funnet frem Imodium i tilfelle ubehaget ved Geitost-stuntet skulle eskalere.

Tror det er bra vi reiser herfra i morgen, tanken på at 10 verkstedkarer og deres familie oppsøker oss er ikke tiltalende.

Tør ikke tenke på konsekvensen av hvis vi hadde gitt verkstedgutta gammelosten vi fikk ved avreise. Den ser ikke helt vakker ut!

Resten av dagen ble brukt til forberedelser.

I morgen skal vi være på havna kl. 10.00. Båten går på ettermiddagen sånn 16, 17, 18, 19 tiden i følge Mr Sahla. Approximately!

Turen er beregnet til ca. 17-18 timer på Lake Nasser og ankomst er Wadi Halfa helt nord i Sudan. Bilen kommer ett døgn senere på en annen lekter.

Wadi Halfa, here we come!

Comments